João Maria Cabral de Almeida Vinhos

Karaktersterke viner av terroirpreg fra Vinho Verdes ledende produsent
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
João Maria Cabral de Almeida
Beliggenhet
Vinho Verde, Portugal
Hektar
20,0 hektar
Produksjon
Ca. 200.000 flasker

Om leverandøren

João Cabral de Almeida kommer fra en vinfamilie som har vært involvert i vinindustrien i flere generasjoner med røtter til Douro, Vinho Verde og Dão. Han er en svært kvalitetsbevisst produsent med fokus på minimal intervensjon og vise drue-typisitet og terroir i sine viner.

Vinifikasjon og vitikultur

Druematerialet kommer fra ulike sub-regioner i Vinho Verde fra nå kvalitetsbevisste druedyrkere etter Almeida's kvalitetsrevolusjon 20 år siden. Druene er fra hans familie og andre dyrkere, og de har full kontroll på arbeidet i vinmarkene. • Høyere plantetetthet: Økt konkurranse og dypere røtter som igjen fører til mer næring og mer mineraler • Fra 1300 til 5000 planter pr ha • Vesentlig lavere avkastning 60 hl / ha på Alvarinho Håndplukkede druer. Temperaturkontrollert gjæring på ståltank på mellom 15 og 18 grader for å bevare aroma og terroir. Parsellene vinifiseres separat. Noe av druematerialet benytter kultivert gjær, men hoved filosofi er naturgjær. Druematerialet får 3 mdn på bunnfallet. Vineriet jobber med lavest mulig intervensjon, og svovler så lite som mulig.

Om vinene

Druematerialet kommer fra Baião, Amarante og Terras de Sousa. Sistnevnte region får direkte vind fra Atlanterhavet, mens de to andre sub-regionene får vindene via elvene. Vinmarkene ligger på 200 – 600 moh og gir druer med ulike egenskaper, og vinstokkene har en alder fra 8 til 25 år. Granittholdig jordsmonn med ulike former for leire, og i Baião har vinmarkene også en del skifer. Bredden i jordsmonnet gjør sluttproduktet mer komplekst, og gjør at João klarer å «blende» hus-stilen.

Produkter fra leverandøren