Champagne Thierry Fournier

4. gen Pinot Meunier-spesialist fra Festigny i Vallée de la Marne
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Julien Fournier
Beliggenhet
Champagne, Frankrike
Hektar
14,5 hektar
Produksjon
Ca. 80 000 flasker

Om leverandøren

Pinot Meunier fokusert produsent i hjertet av Vallée de la Marne fra landsbyen Festingy som er lokalisert noen km vest fra Épernay. Etablert på 80-tallet og startet med 3 hektar har de til i dag utvidet til 15 hektar og jobber etter "lutte raisonnée" prinsipper samt HVE-sertifisert.

Vinifikasjon og vitikultur

I dag drives Champagne Thierry Fournier av begge generasjonene og de drifter de 50 lieux-dits av ca. 50 år gamle vinstokker mest beplantet til Pinot Meunier deretter Pinot Noir og Chardonnay. i 2019 kjøpte Fournier lokalene til det lokale kooperativet med mål om å kunne utvide produksjonen sakte og naturlig over tid. Lokalene er under re-konstruksjon slik at de får bedre lagringskapasitet og får plass til flere tanker og fat.

Om vinene

Vinene er presise og mineralske og har minimum 4 år lagring på berme selv for deres rimeligste cuvée "Réserve". Naturgjær på ståltank med noe innslag av gamle fat for å bevare mest mulig av den presise fruktkarakteren som er nødvendig for å lage topp Pinot Meunier. I løpet av de neste årene vil Fournier lansere flere lieu-dits / cuvée parcellaires ettersom vinmarkene blir eldre, sertifsert og mer reserve-vin.

Produkter fra leverandøren