Domaine de la Chevalerie

Biodynamisk Cabernet Franc fra hjertet av Bourgueil
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Laurie, Emmanuel and Stéphanie Caslot
Beliggenhet
Loire, Frankrike
Hektar
33,0 hektar
Produksjon
Ca. 100.000

Om leverandøren

Vineriet ble etablert i 1640. 13 generasjoner senere dyrker og vinifiserer fortsatt familien vin i hjertet av Bourgeuil som ligger i sentral i Loire-dalen. De befinner seg rundt landsbyen Restigné.

Vinifikasjon og vitikultur

Alle vinmarkene er økologisk og biodynamisk sertifisert. Hjørnesteinen i deres filosofi for vitikultur er biologisk mangfold; det er nøkkelen til utviklingen av vinstokken og faunaen som bidrar til redusert karbon fotavtrykk. Kun håndplukking. Nøye seleksjon på nytt ved vineriet. 100% avstilking og ny sortering igjen av druene. Tankene fylles av gravitasjon. Kun naturgjær. Svovles meget forsiktig hvis nødvendig. Temperaturkontrollert gjæring. Myk maserasjon og gjæring. All lagring skjer i demi-muids og større fat (400-500 liter) og terracotta grus og keramikk potter. Følger månefasene.

Om vinene

Vinene er autentiske og erkeklassiske for området. Jordsmonnspreget kommer godt frem i vinene hvor søsknene er veldig forsiktige i kjelleren og lar vinene utvikle seg sakte og naturlig med svært lite intervensjon. Alle druene plukkes ved optimal modning hvor fenolene er riktig modne og med høy naturlig syre. Slik får de representative viner fra de unike enkeltvinmarkene de besitter.

Produkter fra leverandøren