Jean Stodden

VDP Rotweinguter i Ahr en av Tysklands ledende Pinot Noir produsenter
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Alexander Stodden
Beliggenhet
Ahr, Tyskland
Hektar
6,5 hektar
Produksjon
Ca. 20 000 flasker

Om leverandøren

Die Rotweinguter Jean Stodden (VDP-medlem) ble etablert i 1900 og drives i dag av 5. generasjon, Alexander Stodden siden 2006. Frem til 2006 var vinene tanniske og rike, men er nå svært elegante og delikate. Vinfamilien har dyrket druer og laget vin siden 1578.

Vinifikasjon og vitikultur

6,5 hektar plantet og 65 forskjellige plotter hvorav nesten alt er Pinot Noir. Vingården ligger i Rech har er delt i tre fjellvinmarker: Recher Herrenberg, Dernauer Hardtberg og Ahrweiler Rosenthal. Markene er blant de nordligste i Tyskland, og alle vinstokkene dyrkes på ekstremt bratte skråninger som hovedsakelig består av skifer som bare kan pleies for hånd; noen få enslige parseller krever fjellklatreferdigheter for å nås. Jorden er ideell siden den holder godt på varmen, som er nøkkelen for å modne Pinot Noir i dette marginale klimaet.

Om vinene

Jean Stodden ser ikke ut til å sammenligne Ahr med Burgund, han ønsker kun å lage viner som viser frem terroiret av Ahr. Vinene er svært lagringsdyktige og bygget rundt struktur med fokus på ren fruktkarakter og elegante tanniner. Kun avstilking. Kaldmaserering før naturgjær. Kun 5-6% av vinene eksporteres.

Produkter fra leverandøren