Domaine Roches Neuves

Ikonisk og legendarisk biodynamisk-produsent i hjertet av Loire
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Thierry Germain
Beliggenhet
Saumur, Loire, Frankrike
Hektar
28,0 hektar
Produksjon
Ca. 120 000 flasker

Om leverandøren

Etablert i 1992. Thierry flyttet til Loire fra Bordeaux på begynnelsen av 1990-tallet, og ble snart under påvirkning av sin åndelige far, Charly Foucault fra Clos Rougeard.

Vinifikasjon og vitikultur

Vinrankene hans, gamle, kloke og levende sunne takket være biodynamisk vindyrking, kaster selv en imponerende skygge. De møtes i en symbolsk omfavnelse av perfekt forbindelse, og hver av dem lever av den andres energi. Thierry's vingård, Roches Neuves, hvor vinmarkene er plantet i appellasjonene Saumur (Chenin Blanc) og Saumur-Champigny (Cab. Franc), har med rette blitt et av de største eksemplene på prestisje og høyeste prestasjon innen biodynamisk vindyrking i Frankrike.

Om vinene

Thierry høster på den relativt tidlige siden for å bevare frisk, levende frukt. Målet hans er å produsere Cabernet med renhet, finesse og drikkbarhet, samtidig som man unngår rustisitet, vegetabilsk karakter og harde tanniner. Når det kommer til hans Chenin, lager han beintørre, høysyre, mineralske viner. Lagring finner sted i store ovale foudres (for de hvite) og runde foudres og demi-muids (for de røde) i Thierrys iskalde tuffeau-kjellere under vingården hans i Varrains. Hans utrolig mangfoldige terroirer er oversatt med full klarhet og presisjon.

Produkter fra leverandøren