Strandveld Vineyards

Sør-Afrikas sørligste vingård
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Conrad Vlok
Beliggenhet
Cape Agulhas, Sør-Afrika
Hektar
80,0 hektar
Produksjon
Ca. 150.000 flasker

Om leverandøren

Det sies at magi lages hvor hav og land møtes: Strandveld lager sin magi på en vakker og vindfull vingård som ligger 9 km fra sjøen. Plassert mellom Elim og Cape Agulhas, er dette den sørligste vingården på det afrikanske kontinentet. Konstante vinder fra Atlanteren gjør dette til et kjølig klima.

Vinifikasjon og vitikultur

Plassert på 35. breddegrad sør for ekvator og med Atlanteren som nærmeste nabo har Strandveld kjøligere temperaturer enn gjennomsnittet og havvinder. Begge deler bidrar til å holde druene tørre og sunne, som tillater lengre modningsperiode og lavere avlinger. Jordsmonnet er relativt fattig på næringsstoffer, men desto rikere på mineraler som bidrar til særegenhet i vinene. Solfylte sørvendte bakker og kjøligere klima gir ideelle forhold for Sauvignon blanc, som også er den dominerende hvite druen. Det dyrkes også mindre parseller med Semillon og Viognier, samt Shiraz, Grenache og Mourvèdre.

Om vinene

Til tross for frykt for sjømonstre og det kokende vannet ved ekvator, navigerte sjøfarerne seg til Sørøst-Asia og Kina for å bringe tilbake krydder som på den tiden var verdifullt enn gull. Strandveld er inspirert av og har til hensik tå hedre motet og eventyrlysten til disse tidlige oppdagelsesreisende med sine First Sighting viner. Dette er allsidige og herlig drikkbare viner som også perfekt akkompagnerer hverdagsmat.

Produkter fra leverandøren