Adega Viuva Gomes

Adega Viuva Gomes holder tradisjonene i hevd i Colares. Prehylloxera
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Diogo Baeta & Jose Baeta
Beliggenhet
Collares, Lisboa, Portugal
Hektar
Hele DO Colares er på 20 ha fordelt på 45 dyrkere.
Produksjon
AVG kjøper fermentert druejuice, og lagrer så produktene videre for salg. Totalt lagrer de ca 1000,00 liter Colares i året. Plantet 1,5 ha i 2018 og vil plante 0,5 ha i 2019. Lager da 12000 flasker selv.

Om leverandøren

Europas vestligste vinfamilie. Far og sønn forvalter og holder gamle tradisjoner i hevd i Colares. Colares er portugals nest eldste DO (1908). Fra og med 2018 vil Baeta også starte nyplanting av Ramisco, noe som er helt nytt i regionen. Fra 1999 tappes vinen på 50 cl da de ikke ville øke prisen.

Vinifikasjon og vitikultur

Vinene lages på kooperativet, og videreforedles hos Adege Viuva Gomes. Fatene som brukes er av ulike størrelser, og ofte av eksostisk treverk.

Om vinene

Ramisco-druens tykke skall og store druesteiner, kombinert med det faktum at dette er et svært kjølig og fuktig klima – ofte med temperaturer 15 grader kaldere enn i Lisboa – gir en vin med mye tanniner og høy syre. Det er nettopp dette som gir vinen dens lange liv. Rød colares er nesten umulig å drikke når den er ung, den trenger tid, sier Baeta, som sammen med sønnen Diogo driver familieselskapet.

Produkter fra leverandøren