Meritxell Pallejà

Den nye pulsen / vinen fra Priorat.
Se produkter fra denne leverandøren
Vinmaker
Meritxell Pallejà
Beliggenhet
Priorat, Spania
Hektar
5,0 ha
Produksjon
Ca. 32,000 flasker

Om leverandøren

Priorat er hjertet til Meritxell. Hennes far laget vin der, og hennes to brødre. Det måtte bli vin. Etter utdannelsen fikk hun kunnskap ved jobbe hos Pine Ridge og Domaine Leflaive. I Priorat jobbet hun for Álvaro Palacios før hun i 2015 kjente at hun var klar for å starte sitt eget prosjekt.

Vinifikasjon og vitikultur

All vekt legges på å gjøre en så god og grundig jobb i vinmarkene som overhodet mulig,for så å respektere druenes og terroirets særpreg ved innhøsting og vinifikasjon. Det brukes biodynamiske og økologiske prinsipper, så lite svovel som mulig og sunt bondevett. For Nita gjøres gjæring på stål- og sementtanker hvor vinen deretter ligger flere måneder for å stabilisere seg på en naturlig måte. Etter en skånsom klaring tappes vinen på flaske, og ligger så ett år før den slippes på markedet.

Om vinene

Vin fra Priorat (ca 2 timer sydvest for Barcelona) er nærmest per definisjon komplekse og har en tendens til å være lukkede og litt utilnærmelige, i alle fall inntil de får noen års lagring. Meritxell vil at vinene hennes skal ha områdets typiske dypde og spenn, men samtidig ønsker hun at de skal være åpne, runde og fruktige. Nita er derfor en vin som er umiddelbart tilgjengelig og kan åpnes og nytes uten dekantering, men likevel viser den Priorats karaktér. Den har terroirets kraft og vinmakerens feminitet.

Produkter fra leverandøren